< Tilbage

Godt Nytår09-01-2019 - 14:44

Tilbageblik på 2018.

Glædelig jul og godt nytår til alle.

 

Så er 2018 overstået, og det er tid til, at gøre status for året.

Vores avlshingst Trophy Catch afkom, nåede næsten dkr 11 millioner i samlet indtjening i 2018 i.h.t. DTC statistik, hertil kommer præmier for afkom solgt til udlandet, hvor bl.a. Viking Olympic stabler sejre og er på vej mod en million indtjening i svenske kroner. Trophy Catch gennemsnits indtjening pr. afkom er ved udgangen af 2018 dkr 66.795, hvilket matcher de fleste hingste. Selv om han ikke bedækker mange hopper mere, så ser det stadig ud til, at der kommer afkom, der vil gøre sig bemærket på de store løbsdage i Skandinavien fremover. Heste som Beyblade, Baxo Epice, Belladore, Trophy Spring, Razzmina har den hårdhed der skal til, og flere dukker sikkert op.

Vi har sendt første hold føl på13 stk. hjem til Thai Hester i Norge, og hold 2 på 10 stk. var i Norge d. 20 december for registrering. Herefter mangler kun de 7 danske at blive registreret. Vores samarbejdspartnere med hopper opstaldet i Frankrig, har også sendt deres 2 føl op, og de har indstillet sig på forholdene i Vadum.

Vores samarbejde med Thai Hester er startet fantastisk flot, på Derby auktionen i Norge 2018, blev Thai Targaryan auktionens dyreste med hammerslag på nok 800.000, hvilket selvfølgelig glæder os, da han var en i første kuld ”Thai Heste” født hos os.

Glæder os gør det også, at ledelsen i dansk travsport, nu har startet initiativer, der skal vende den negative spiral travsporten har været inde i, i snart rigtig mange år. Det positive er i vore øjne, at man nu har indset, at man må prioritere alle i sporten, og løfte den samlet. Derfor føler vi også, at vi må bakke op og har flyttet vore svenske avlshopper til Danmark. Derfor ærgrer det os dog, at nogle ikke kan se det positive i disse initiativer. Det at være travtræner i Danmark er at drive en selvstændig erhvervs virksomhed. Trænere fastsætter selv deres træningspriser, og tager den betaling markedet kan bære. Jeg er rent ud sagt træt af, at høre om trænere, der føler sig som ofre. De er stort set de eneste, der har deres hobby (travsporten) som deres levebrød. Opdrættere, hesteejere, amatører, spillere, ja alle bidrager økonomisk til sporten og lægger utroligt mange ulønnede timer heri. Vi (og andre)driver hingstestation og opdrætsvirksomhed med ca. 40 følhopper. Vi har mange ”nattevagter” i folings sæsonen, og i bedæknings sæsonen bliver hopper kontrolleret op til 3 gange i døgnet.  Vi regner ikke på vores timeløn, men trænere er ikke dårligere stillet, end resten af sportens udøvere, så kom nu ind i kampen og bak op.

Med dette en rigtig glædelig jul samt et godt nytår til alle. Vi ser frem til 2019. 

< Tilbage