< Tilbage

Er der ikke plads til amatører i dansk travsport?14-03-2023 - 11:02

Hvorfor er amatørsporten en part i sagen om proffessionelt/erhvervsmæssig hestehold.

Vi har som amatører drevet erhvervsmæssigt hestehold i 30 år, så det er muligt, hvis man som i alle andre virksomheder er dygtig nok, og i stand til at drive hesteholdet erhvervsmæssigt, med overskud og rentabelt.

Derfor er det utrolig ærgerligt, at visse personer maler er skrækscenarie på væggen, at hvis ikke DTC/Dansk Hestevæddeløb hjælper de, der ønsker at drive hestehold erhvervsmæssigt, men ikke magter dette, så ender vi med en situation, hvor dansk travsport bliver en amatørsport. Hvorfor inddrage amatørerne i denne problemstilling, og nedgøre amatørsporten. Amatører er i præcis samme situation som alle andre, vi ville da også ønske, at vi kunne trække moms og underskud fra, men vi er underlagt de samme skatte og momsregler som resten af Danmarks befolkning.  Der findes amatører i vores sport, der er i stand til, at drive erhvervsmæssigt hestehold, men det må jo være op til den enkelte, at vælge at drive sporten på amatørbasis, uden at skulle nedgøres.

Jeg har lavet statistik for løbsdagene 21/2 – 13/3 2023, hvori samtlige danske baner indgår.  Der indgår 2 løbsdage med lunch-løb. Der blev afviklet 59 løb med i alt 533 heste til start. Af disse var 294 amatørtrænet og 239 i professionel træning. Det vil sige, at amatører leverede 55% af hestematerielet. Skulle sporten levere det samme antal løb (som man er forpligtiget til, i.h.t. aftalen med Sverige) så ville der være i gennemsnit 4,06 heste pr. løb, hvis ikke amatørerne leverede hestemateriale. Vågn dog op af tornerosesøvnen, amatørsporten er grundlaget for vores sport, det er herfra nye aktive rekrutteres, og husk på, at alle professionelle i vores sport, har en fortid som amatører. Så stop med at opstille dette skræmmebillede af amatørsporten. Vi er ikke en del af denne problematik.

 

Bjarne Sørensen

< Tilbage