Værdigrundlag


Vi forsøger at opdrætte heste på den mest naturlige måde i forhold til hestens trivsel og set i forhold til hestens oprindelige natur som et flokdyr.

Vi forsøger at opdrætte heste som får en god holdbarhed i form af meget tid på store folde i flokke som er homogene. Vi fravænner føllene gradvist om efteråret sådan de starter med at være fravænnet om natten og går sammen med hopperne om dagen. Når vi vurdere at føllene er klar bliver de fravænnet på døgnbasis.

Vi har efter mange års erfaring valgt at føllene får egen boks om natten da restitution er en meget vigtig del af en god opvækst. Det er vigtigt at føl får ro til at ligge sig til at hvile når føllet har behov for dette. Set i forhold til stress er det også en vigtig faktor at føllet ikke er ¨påvirket¨ af en alfahan 24/7.

Vi fodrer med Krafft Foal indtil 1 års alderen. Herefter fodre vi med Krafft Groov / Protein + Vores egen special blanding af müesli med bl.a. cikorierod der har sundhedsfremmende egenskaber for fordøjelsessystemet.

Vi fodrer med kraftfoder hele året rundt også når hestene er på sommergræs. Vores teori og erfaring er at større foderskift ikke gavner vægsten på føl og ungheste.

Helene GravesenUddannet Dyreassistent 1988 med speciale i hestens anatomi og fysiologi.

Bestået trænerkursus 1994

Uddannet hesteinseminør 2008

Helene har beskæftiget sig med heste og stort set hele livet. Mødet med travsporten skete ved en tilfældighed da Helene skulle bruge et praktiksted i forbindelse med uddannelse. Helene kom i praktik ved Peter Bødker som var manden bag Verona Dirt, Florican Dirt m.f. Det blev til mange års lærerigt samarbejde med Peter. Herefter fik Helene job på det nyopstartede Hovhedegård hestecenter sammen med bl.a. Bjarne Fyenbo, Jørn Damsgaard og Kent Friborg gennem årerne. Helene var ansvarlig for ridetræning og svømmetræning af hestene. Efter 7 år på Hovhedegård valgte Helene at tage en uddannelse som kørelærer og startede med at arbejde med unge mennesker med autisme. Stutteriet blev efterhånden så tidskrævende at kørelærejobbet blev fravalgt. Jobbet med autistiske mennesker er fortsat frem til i dag.

Bjarne Sørensen1984 udlært som speditør


1995 travtræner kursus


beskæftiger mig i dag med flyfragt hos det danske flyvevåben

Jeg er opvokset i Tårs, hvor mine forældre Kristian og Ebba Sørensen var opdrættere af hestene under pseudonymet ”Stald Tårs”.
I 1980 afgik Kristian Sørensen desværre alt for tidligt ved døden, og jeg måtte som 20 årig tage valget mellem en karriere som betalt fodboldspiller (det var betegnelsen i 1980) eller at videreføre mine forældres heste opdræt. Det blev hestene der vandt, og ”Tårs heste” hvis navn ender på –on, kan alle føres tilbage til mine forældres første hoppe Lone Hammer. Jeg har dermed mere end 40 års erfaring med travheste.
Min ”karriere” inden for travsporten har udelukkende været på amatørbasis, sideløbende med mit job som speditør. Jeg har dog taget træner eksamen, og jeg studerer den forskning der er adgang til vedr. opdræt og træning af heste.
Jeg har som amatør opnået ca. 100 sejre, og har deltaget i DM for amatører, DM for amatør ekvipager, og blev i 1989 valgt som Aalborgs repræsentant i Dansk Provinsmesterskab.
Som kusk har jeg vundet 25 løb med Hinault Way, der var årets hest i Aalborg 1989, nr. 4 i Provinsmesterskab 1989 og vinder af BT-guldsko.
Bedste opdræt er Enok Tårs 87 starter 50 sejre 27 placeringer, årets hest i Aalborg i 1981 og nr. 5 i sit Derby. Passion Tårs med Skandinavisk rekord for 3-åringer på lang distance, 101 starter 65 sejre 21 placeringer.

Hans Jørgen Berthelsen


Hans Jørgen Berthelsen har mange års erfaring med træning og håndtering af travheste.


Hans Jørgen har tidligere været ansat ved bl.a. travtræner Flemming Jensen, Jeppe Juel & Anders Pedersen.


Hans Jørgen deltager i alt arbejde med hestene og bruger en del tid på træning af hestene.

Hans Jørgen's passion er unghestene og har i 2022 indkørt et hold ungheste. Hans Jørgen er rolig og faglig dygtig i hans håndtering af hestene.


Hans Jørgen ses her sammen med hans egen øjesten Dark Passion som nu er ifol ved Classichap (US)

Vera Christensen


Vera er en del af familien som nu har tid til hestene efter hun er gået på efterløn fra sit civile job.


Vera er en stor hjælp og deltager i de fleste opgaver på stutteriet.


Vera er medejer af travhesten Hot Lips

Ib SørensenIb Sørensen har været et praktikforløb i forhold til afklaring med hensyn til tilbagevenden til arbejdsmarkedet.


Ib deltager i praktiske opgaver på stutteriet.Camilla Munk BoeckCamilla kommer og hjælper med ridetræning af hestene.


Camilla er en dygtig rytter og kan ride alle heste.

Esther StudstrupEsther er vores uundværlige fotograf og nyhedsvært.Esther skriver stort set alle nyheder på vores hjemmeside. Derudover er hun oftest på pletten når der skal tages vinderbilleder af heste der har relation til os.


Esther har tidligere været opdrætter af travheste hvor stamhoppen hed Tracy Care som hun ses sammen med på billedet her.


Esther er nu konverteret til Islandske heste og Maratonløb.

Maj-Britt AndreassenMaj-Britt har Hollywood Hills opstaldet på stutteriet.

Maj-Britt var tidligere ivrig amatørkusk med knap 100 sejre og et utal af placeringer bl.a. en bronzemedalje ved Europamesterskaberne for kvindelige amatørkuske.

Maj-Britt har stor erfaring i at arbejde med ungheste.

Derudover har Maj-Britt stor erfaring og viden indenfor reproduktionsområdet som er til stor glæde for os.

Maj-Britt bidrager specielt i hverdagen med hendes altid gode humør og en kæk bemærkning.

BeslagsmedDe beslagsmede vi benytter til beskæring / følbeslag / sko m.m. af føl og ungheste har alle en faglig uddannelse.