Værdigrundlag

Vi forsøger at opdrætte heste på den mest naturlige måde i forhold til hestens trivsel og set i forhold til hestens oprindelige natur som et flokdyr.

Vi forsøger at opdrætte heste som får en god holdbarhed i form af meget tid på store folde i flokke som er homogene. Vi fravænner føllene gradvist om efteråret sådan de starter med at være fravænnet om natten og går sammen med hopperne om dagen. Når vi vurdere at føllene er klar bliver de fravænnet på døgnbasis.

Vi har efter mange års erfaring valgt at føllene får egen boks om natten da restitution er en meget vigtig del af en god opvækst. Det er vigtigt at føl får ro til at ligge sig til at hvile når føllet har behov for dette. Set i forhold til stress er det også en vigtig faktor at føllet ikke er ¨påvirket¨ af en alfahan 24/7.

Vi fodrer med Krafft Foal indtil 1 års alderen. Herefter fodre vi med Krafft Groov / Protein + müesli med cikorierod der har sundhedsfremmende egenskaber for fordøjelsessystemet.

Helene GravesenUddannet Dyreassistent 1988 med speciale i hestens anatomi og fysiologi.

Bestået trænerkursus 1994

Uddannet hesteinseminør 2008

Helene har beskæftiget sig med heste og stort set hele livet. Mødet med travsporten skete ved en tilfældighed da Helene skulle bruge et praktiksted i forbindelse med uddannelse. Helene kom i praktik ved Peter Bødker som var manden bag Verona Dirt, Florican Dirt m.f. Det blev til mange års lærerigt samarbejde med Peter. Herefter fik Helene job på det nyopstartede Hovhedegård hestecenter sammen med bl.a. Bjarne Fyenbo, Jørn Damsgaard og Kent Friborg gennem årerne. Helene var ansvarlig for ridetræning og svømmetræning af hestene. Efter 7 år på Hovhedegård valgte Helene at tage en uddannelse som kørelærer og startede med at arbejde med unge mennesker med autisme. Stutteriet blev efterhånden så tidskrævende at kørelærejobbet blev fravalgt. Jobbet med autistiske mennesker er fortsat frem til i dag.

Bjarne Sørensen

Hans Jørgen Berthelsen


Hans Jørgen Berthelsen har mange års erfaring med træning og håndtering af travheste.


Hans Jørgen har tidligere været ansat ved bl.a. travtræner Flemming Jensen, Jeppe Juel & Anders Pedersen.


Hans Jørgen deltager i alt arbejde med hestene og bruger en del tid på træning af hestene.


Hans Jørgen ses her sammen med hans egen øjesten Dark Passion

Vera Christensen


Vera er en del af familien som nu har tid til hestene efter hun er gået på efterløn fra sit civile job.


Vera er en stor hjælp og deltager i de fleste opgaver på stutteriet.


Vera er medejer af travhesten Hot Lips

Ib SørensenIb Sørensen er i et praktikforløb i forhold til afklaring med hensyn til tilbagevenden til arbejdsmarkedet.Ib deltager i praktiske opgaver på stutteriet.

Camilla Munk BoeckCamilla kommer og hjælper med ridetræning af hestene.


Camilla er en dygtig rytter og kan ride alle heste.

Esther StudstrupEsther er vores uundværlige fotograf og nyhedsvært.Esther skriver stort set alle nyheder på vores hjemmeside. Derudover er hun oftest på pletten når der skal tages vinderbilleder af heste der har relation til os.


Esther har tidligere været opdrætter af travheste hvor stamhoppen hed Tracy Care som hun ses sammen med på billedet her.


Esther er nu konverteret til Islandske heste og Maratonløb.