< Tilbage

Nye Gyldne tider for dansk travsport.21-10-2021 - 12:25

Samarbejdsaftale med Svensk Trav vedtaget på DTC Generalforsamling.

Hvor er det en stor lettelse og fantastisk, at man i DTC gav enstemmigt mandat til forhandlingsgruppen, der forhandler samarbejdsaftalen med Svensk Travsport.

Siden opstarten af samarbejdet med Svensk Travsport og ATG overtagelse af BET25 er det kun gået fremad. Større spillepuljer og større omsætning på danske baner. Dette har en positiv effekt på stemningen i dansk travsport generelt, og vi ser, at antallet af dansk opdrættede føl igen stiger.

Tænk på hvilke fordele dansk travsport på sigt kan få med samarbejdsaftalen. Jeg tænker eksempelvis på IT systemer. Kan vi kobles på det svenske system, vil der være store fordele, og vi vil ikke stå foran en udgift i millionklassen til nye tidssvarende systemer.

Det samme gør sig gældende med spilplatforme. ATG tilbyder i dag ikke kun spil på trav, men har et mangfoldigt spiltilbud, hvilket jeg er overbevist om, er en nødvendighed, hvis man vil gøre sig gældende i dagens spillemarked.

ATG ejer og administrerer BET25. ATG producerer TV sendinger. Udgiftstunge poster som ATG har ”musklerne” til at administrere og udvikle.

I mine øjne vil dette samarbejde kunne løfte og udvikle dansk travsport ganske betragteligt, og lykkes vi, vil det åbne op, for mulige præmie forøgelser.

 

Aftalen er dog ikke på plads endnu.

Samarbejdsaftalen er nedfældet og godkendt af Svensk Travsport, men skal, lige som den er blevet det i Danmark, godkendes på generalforsamling. Det er altafgørende, at vi i Dansk Trav fremstår som seriøse, og er enige om, at det er dette vi vil, hvis man i Sverige skal stemme ja til aftalen. Det går simpelt hen ikke, at vi fremstår, som vi f.eks. ser på Lunden, hvor man jo ikke kan forvente, at komme i seriøse forhandlinger med Gentofte Kommune, så længe man ikke er enige om, hvad man vil med banens fremtid, og direktører og bestyrelser udskiftes med badevandet.

 

Derfor er mit inderlige håb og ønske til alle, der vil dansk travsport´s fremtid det bedste:

Stop de evindelige angreb på ledelsen i dansk travsport. Der er specielt ét medie, der uanset hvad DTC gør og melder ud, leder med lys og lygte efter ting at kritisere DTC for, selv i dopingsager, der er afgjort enstemmigt i flere instanser, kan mediet tage parti for dopingdømte. Det er vel ikke underligt, at DTC ikke tør løbe den risiko, der er forbundet med, at invitere dette medie med til den for nyligt afholdte generalforsamling. Man ved jo på forhånd, at der vil forsøges at sprede mistillid, og der vil udelukkende komme negative kommentarer og sure opstød.

Vi er inde i en fantastisk positiv udvikling i dansk travsport, lad os give ledelsen arbejdsro og give dem vores fulde opbakning, både dem der sidder i DTC, Dansk Hestevæddeløb og på banerne.  Vær positiv og tag ja-hatten på. Sagen er simpelthen for vigtig til, at personlige ”interesser” skal sætte en stopper for denne positive udvikling i sporten.

 

Udviklingen er vendt, lad os glæde os og se fremad. 

< Tilbage