< Tilbage

Stop nu med klynkeriet.29-10-2021 - 11:15

Dansk travsport i positiv udvikling.

Dansk travsport er i disse tider i en positiv udvikling. Vi står over for, at Svensk Trav på generalforsamling forhåbentlig vil godkende samarbejdsaftalen med Dansk Trav. Omsætningen i det danske spilleselskab Bet 25 stiger, i 3. kvartal 2021 med 38%.

Vi har fået vedtaget en struktur i dansk travsport, hvormed konflikter mellem DTC og Dansk Hestevæddeløb formentlig fremover er elimineret. Vi har personer i de ledende organer, DTC og Dansk Hestevæddeløb, med netop de kompetencer vi har brug for, og jeg vil benytte lejligheden til, at takke disse personer for den indsats, de gør for dansk travsport. De gør det ikke for egen vindings skyld, da de helt sikkert kunne prioritere deres tid anderledes, hvis dette var målet.

Derfor synes jeg det er ærgerligt, at vi igen skal læse om, hvor skidt det står til i dansk travsport. Det er let at komme med kritik, men jeg ser ikke kritikerne komme med forslag til løsninger. Vi er alle klar over, hvilken situation vi står i, men det er altså ikke kun os, der forsøger at drive tingene erhvervsmæssigt, der har udfordringer. Vi er alle i samme båd.

Vi har drevet erhvervsmæssigt hestehold i 20 år, på trods af, at jeg er amatør. Vi har også gennem tiderne haft mange heste i professionel træning, selv om vi er amatører. Grunden til, at vi har kunnet drive vores hestehold erhvervsmæssigt er, at vi har formået, at få virksomheden til at give overskud.

Jeg forstår ikke, hvorfor Keld Gregersen udtaler kritik vedr. erhvervsmæssigt hestehold, han har jo netop fået medhold i retten, på trods af, at hans virksomhed ikke har præsteret et overskud, og tak fordi du tog kampen. Men tag nu de positive briller på Keld, du har jo netop fået medhold i, at det er muligt, at drive erhvervsmæssigt hestehold i Danmark.

Jeg ser det ikke som noget problem, at nogle vælger at etablere sig udenlands, det gør mange erhvervsvirksomheder i vores globaliserede verden, hvorfor skulle det være anderledes inden for travet. Lige som der er personer i Danmark, der investerer i svenske heste, så er der også personer i Sverige, der investerer i danske heste. Der er også personer uden for Danmark´s grænser, der etablerer sig i Danmark. Jeg administrerer f.eks. Thaihester Egersund A/S og er i øjeblikket i færd med, at hjælpe Nordic Horse Farm med at etablere sig i Danmark.

Det jeg vil anskueliggøre hermed er, at der er personer uden for landets grænser, der ser muligheder i dansk travsport, det må man nødvendigvis også gøre i Sverige, når man er villig til at skyde penge i dansk trav.

Min opfordring og ønske er, at vi nu står sammen, løfter i flok og fortæller omverdenen, hvilken fantastisk sport vi har. Hvis vi fortsætter vores klynkeri og negative fremtræden, får vi jo ikke nye ind i sporten, ej heller publikum til at besøge banerne. Denne negative fremtræden, gør det jo også meget vanskeligt at overbevise udenforstående om, det fornuftige i, at investere i dansk travsport, det være sig både erhvervsmæssigt, men eksempelvis også etablering af anpartsstalde.

 

Udviklingen er vendt, vi går bedre tider i møde, men det er klart, at tingene ikke forandres med et trylleslag, hav tålmodighed.

 

 

Den tidligere sure gamle stodder, men nu glade amatør.

 

Bjarne Sørensen

< Tilbage